rally-pronajem

Zlaté Klatovy Honzy Šlehofra + VIDEO

Výborného výsledku v posledním závodě MMČR v Klatovech dosáhl Honza Šlehofer se spolujezdcem Robertem Baborem s naší novou Hondou Civic type R. V nabité konkurenci opanovali svou třídu 8, kde se jim podařilo zvítězit. Tento výsledek je o to cennější, neboť se zde sešla celá špička třídy 8, kde ještě nebylo rozhodnuto o titulu pro tento rok. Na něj si brousili zuby Vašek Stejskal jun. a Martin Rada, kteří měli před tímto závodem naprosto shodný počet bodů, tudíž se dal čekat mezi těmito jezdci velký souboj a maximální nasazení.

Nakonec to byl ale Honza Šlehofer, kdo diktoval v této třídě tempo. Po doladění podvozku na shakedownu jsme se již velmi těšili na samotný závod, jelikož bylo jasné, že podle časů na shakedownu bude výsledek velmi dobrý. To se také již potvrzuje hned na 1.RZ kde zajeli Václav s Honzou stejný čas s rozdílem pouhých třech desetin sekundy a hodně odskakují další konkurenci. Od druhé rychlostní zkoušky již ale naplno Honza využívá vozu a domácího prostředí, a sérií vítězných časů na dalších rychlostních zkouškám se postupně vzdaluje i Václavu Stejskalovi. Nicméně klobouk dolů před Vaškovým výkonem, jel opravdu v porovnání s konkurencí velmi rychle. Svými výkony po celou sezonu si titul jistě zaslouží a my mu tímto k němu gratulujeme.

Jsme velmi spokojení s výsledkem celé posádky i našeho vozu. Věděli jsme, že Honza je řidič par excellence a i když měl pár let rally přestávku,tak nic ze svého umění nezapomněl. Předvedl výkon, který byl od něj očekáván, dokonce i něco navíc. Při pohledu na dosažené časy v rychlostních zkouškách, kdy zdatně sekundoval jezdcům na silnějších vozech třídy R2, je vidět že naše celosezonní úsilí při přípravě tohoto nového vozu přineslo své ovoce. Tento závod nám dokázal, že náš vůz patří na špičku své třídy.

Ještě jednou poděkování Honzovi s Robertem za předvedený výkon,pohodovou spolupráci a gratulace k výbornému výsledku. Bylo by nám potěšením se i nadále s těmito kluky vídat i v příští sezoně v kokpitu našeho vozu.

 

PRW racing team

A jak viděl závod Honza Šlehofer se můžete dočíst zde:

http://www.ewrc.cz/ewrc/show.php?id=27230&title=jan-Slehofer-je-zpet
http://rally-base.com/2015/rally-klatovy-2015/?ssId=3206